Flora

Περιγραφή


Φλώρα προς υιοθεσία
Microchip 9810023300332021
Η πρώην αδέσποτη, περιθαλπόμενη σκυλίτσα Φλώρα ψάχνει το δικό της σπιτάκι, είναι προς υιοθεσία
 ( χαρίζεται ), εκπαιδευμένη με σπιτικούς τρόπους
Η Φλωρά μια εκπαιδευμένη σκυλίτσα 2 έτη φιλοξενείται στο δωματιάκι, στο κλουβάκι πολύ καλού pet hotel και περιμένει με καλοσύνη, αγάπη, θαλπωρή να βρει το δικό της σπιτάκι, τη δική της οικογένεια και να είναι μέλος αυτής. Δεν ήρθε ο καιρός να υιοθετηθεί?

H Φλώρα είναι μια πρώην αδέσποτη σκυλίτσα που κάποτε ζούσε σε σπίτι , μετά την παράτησαν στον δρόμο κι έζησε εκεί ώσπου στη συνέχεια περιθάλπηκε. Είναι κατανοητό ότι ήταν πρώην δεσποζόμενη κι έπειτα αδέσποτη σκυλίτσα, λόγω ότι όταν περιθάλπηκε γνώριζε από σπιτικούς τρόπους. Είναι ημίαιμη Τσοπανισκυλίτσα 5 ετων, 25 κιλά. Βρέθηκε αδέσποτη, το Καλοκαίρι 2018 φοβισμένη και χτυπημένη στο πόδι σε δήμο της ανατολικής Αττικής, να ζητάει βοήθεια, προστασία και φροντίδα από τους περαστικούς. Περιθαλπηκε  και μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο για τα απαραίτητα κτηνιατρικά ( ιατρική εξέταση, εμβόλιο, αιματολογικές εξετασεις, στείρωση και τοποθέτηση ηλ.ταυτότητας ).  Στη συνέχεια μετέβη για μερικούς μήνες για φιλοξενία σε μικρό διαμέρισμα ζωόφιλου εθελοντή, αλλά όταν η φιλοξενία δεν μπόρεσε να συνεχιστεί, λόγω μετακόμισης του ζωόφιλου για επαγγελματική πρόοδο στο εξωτερικό η Φλώρα μεταφέρθηκε προκειμένου να είναι ασφαλής κι όχι στο δρόμο για διαμονή σε νόμιμο, επαγγελματικό, ιδιωτικό, ζωοφιλικό pet hotel. Διαμένει 2 έτη σχεδόν στο δωματιάκι σε ένα πολύ καλό pet hotel  και περνά καλά  εκεί, αλλά θα είναι καλύτερα να φύγει από το δωματιάκι του pet hotel και να μεταβεί σε ένα ήρεμο, καλό, ζεστό σπιτάκι κάτι που θελει κι η ίδια και για αυτό έχει υπομονή , επιμονή και ξέρει ότι σύντομα μπορεί μέσω της προώθησης της αγγελίας της για υιοθεσία να βρει το καλύτερο σπιτικό. Είναι το από τα πιο γλυκά, καλά, έξυπνα σκυλάκια για υιοθεσία κι ευζωία μέσα σε διαμέρισμα. Της αξίζει και της ταιριάζει να έχει τη δική της οικογένεια.  Ένα σπιτικό γλυκό, έξυπνο, με θαλπωρή, χαρούμενο, ήρεμο, προστατευτικό , γεμάτο αγάπη και καλοσύνη , χαρακτηριστικά που αντιπροσωπεύουν και την ίδια.   Το όνομά της δόθηκε από το καλαμποκέλαιο Φλώρα, επειδή η Φλώρα εκπέμπει κάτι το καθαρό, το παραδοσιακό, το απλό, το πολύτιμο, αλλά κι από το Ιταλικό γλυκό με μαρμελάδα και με τις λωρίδες ζύμης από πάνω την Πάστα Φλώρα, επειδή εκπέμπει κάτι γλυκό και παραδοσιακό ( πάλι ) , αλλά κι από τη θεά της Ρωμαϊκής μυθολογίας , την Φλώρα που ήταν θεά των λουλουδιών και της Άνοιξης, λόγω της ζεστασιάς, της χαράς και της ηρεμίας που έχει. Της αξίζει και της ταιριάζει να έχει τη δική της οικογένεια. Είναι ήσυχη μες στο σπίτι , μπορεί να μένει ώρες μόνη , περπατάει καλά κι ήρεμα στο λουρί - οδηγό. Δίνεται εντός Αττικής ως κοινωνικό κατοικίδιο ζωάκι συντροφιάς , σε σπιτικό που έχει συνειδητοποιήσει την ευθύνη και την ευτυχία που  έχει η υιοθεσία ενός κοινωνικού κατοικίδιου ζώου συντροφιάς και θα προσφέρει μια ζωή σαν τις ταινίες που έχουμε δει : Marley and me , 101 Dalmatians . Ο νέος κηδεμόνας - ιδιοκτήτης αναλαμβάνει το κόστος καταχώρησης της υποχρεωτικής από τον νόμο ηλεκτρονικής ταυτότητας, κόστος 25€. Στην αριστερή φωτογραφία ο Σάκης Ρουβάς με τον σκύλο του, στη δεξιά φωτογραφία η Φλώρα μας , η πρωην αδέσποτη , περιθαλπόμενη σκυλίτσα που ψάχνει σπίτι. Μια ιδέα για να αυξήσει τις κοινοποιήσεις της αγγελίας της και ίσως να παροτρύνει κάποιο καλό σπιτικό για την υιοθεσία της . 
Ολιγομελής εθελοντική ζωοφιλική ομάδα στην Αττική: 
Ημιαδεσποτάκια Αττική  
Facebook:  Ημιαδεσποτάκια Αττική
Email: [email protected]
Tηλ: 6949972481


Τα Ημιαδεσποτάκια Αττική ενημερώνουν:
 1) H υιοθεσία είναι μια πράξη πολυετής ευθύνης. Πριν μπει κάποιος στη διαδικασίας υιοθεσίας κοινωνικού κατοικίδιου ζώου συντροφιάς (σκύλος, γάτα) πρέπει να το έχει σκεφτεί πολύ καλά, σοβαρά κι υπεύθυνα. Καθημερινά εγκαταλείπονται παράνομα κι ασυνείδητα πολλά κατοικίδια ζωάκια συντροφιάς (σκυλάκια και γατάκια). 
2) Οι περισσότεροι εθελοντές ζωόφιλοι που δίνουν ένα κατοικίδιο για υιοθεσία είναι εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους: ιδιωτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί σε οποιαδήποτε εκπαιδευτική βαθμίδα, εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, σε μαγαζιά, καταστήματα, συγγραφείς, φοιτητές-τριες, ακόμη κι άνεργοι ή συνταξιούχοι. Απλοί άνθρωποι-πολίτες που λόγω της παραπάνω ευαισθησίας, αλληλεγγύης, φιλότιμου κι ευσυνειδησίας που έχουν προς τα κοινωνικά κατοικίδια ζωάκια συντροφιάς ασχολούνται με τη ζωοφιλία εθελοντικά και το κατοικίδιο το δίνουν επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα (χώρου, χρόνου, οικονομικά ) να το υιοθετήσουν, είτε για να έχουν τη δυνατότητα με αυτή την υιοθεσία να περιθάλψουν ένα άλλο αδέσποτο ή κακοποιημένο δεσποζόμενο κατοικίδιο που θα έχει ανάγκη. 

3) Στείρωση: Η στείρωση είναι καλή! Τα σκυλιά της αστυνομίας και της πυροσβεστικής είναι στειρωμένα! Η στείρωση προστατεύει το αρσενικό από προστάτη και καρκίνο. Το θηλυκό από πυομήτρα, καρκίνο, ψευδοκύηση. Επιπλέον, βάσει του νόμου 4039/2012 απαγορεύεται η αναπαραγωγή (το ζευγάρωμα ζώων) αν δεν έχουν άδεια ερασιτέχνη εκτροφέα κι οι παραβάτες έχουν κυρωσεις, ποινικά και διοικητικά πρόστιμα.

 4) Ηλεκτρονική Σήμανση-Ταυτότητα: Η ηλεκτρονική Σήμανση-Ταυτότητα στα κατοικίδια είναι υποχρεωτική από τον νόμο 4039/2012 και ένας δυνατός τρόπος να βρείτε το κατοικιδιό σας, άμα το χάσετε και ο μόνος τρόπος να αποδείξετε ότι είναι υπό την ευθύνη σας, άμα χαθεί.

 5) Δήμος και αδέσποτα: Οι περισσότεροι  Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, από το 2014, έχουν ενεργό 8-10 ή και 12 μήνες το χρόνο πρόγραμμα για τα αδέσποτα. Επίσης πολλοί δήμοι έχουν παραχωρήσει στις δημοτικές ζωοφιλικές ενώσεις (ΜΚΟ με αριθμό άδεια λειτουργίας / πρωτοδικείου) δημόσια γη, ώστε να φιλοξενούνται σε καταφύγιο τα αδέσποτα της περιοχής μέχρι να υιοθετηθούν. Ο Δήμος καλύπτει τα έξοδα των αδέσποτων του στα βασικά ιατρικά ( εμβόλιο, αιματολογικές εξετάσεις,στείρωση,τοποθέτηση ηλ.ταυτότητας), όπως ορίζει ο Νόμος 4039/2012. Δεν καλύπτει όμως πάντα, αλλά κάποιες φορές, έξοδα όπως σίτιση/ τροφή, εκπαίδευση, διαμονή σε νόμιμο, με αριθμό άδεια λειτουργίας ενδιαίτημα/pet hotel. 

6) Τα κατοικίδια κοινωνικά ζώα συντροφιάς  έχουν κοινωνικοποιηθεί από την εποχή του χαλκού, αρχαία Αίγυπτο ( η γάτα ιερό ζώο ) 2000 πΧ .


 

Ράτσα: Άλλη Ράτσα
Ηλικία: 4 ετών
Φύλο: Θηλυκό
Αρ. Microchip: 9813234232123211
Περιοχή: Αττική

Καταχώρηση: 18 / 10 / 2021

Χαρίζεται
Μοιραστείτε:

Στοιχεία Κατόχου

Χρησιμοποιήστε μόνο το παρακάτω τηλέφωνο για να επικοινωνήσετε με τον κάτοχο. Μην χρησιμοποιήσετε τυχόν τηλέφωνο ή email που έχει δηλωθεί σε άλλο σημείο.

Όνομα: Ημιαδεσποτάκια Αττική
Τηλέφωνο: 6949972481

Άλλες αγγελίες του χρήστη (121)

Παρακαλούμε μην δίνετε ποτέ προκαταβολή ή μεταφορικά ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος εξαπάτησης.

Παρακαλούμε πριν επικοινωνήσετε με τον πωλητή διαβάστε τους όρους χρήσης.