Προς υιοθεσία

Περιγραφή

Έπειτα, από αρκετά χρόνια (2013 έτος δημιουργίας της ομάδας Ημιαδεσποτάκια Αττική), η ομάδα έχει καταφέρει στο χώρο δίπλα από τα μαγαζιά (απερίφραχτα, δημόσια, χωράφια (ύπαιθρος) κοντά στο αεροδρόμιο Αττικής ) να μην υπάρχει ούτε ένα αδέσποτο σκυλάκι, παρά μόνο δυο στειρωμένα με φροντίδα και προς υιοθεσία γατάκια. Η ομάδα περιέθαλψε και έδωσε προς υιοθεσία 30 πρώην αδέσποτα, περιθαλπομενα σκυλάκια, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν φοβικά από τους ανθρώπους και χρειάστηκαν μαθήματα εκπαίδευσης. Πλέον η ομάδα έχει προς υιοθεσία 3 σκυλάκια. Τρεις υπέροχες, καλοσυνάτες, γλύκες, με τρόπους σκυλίτσες που είναι εκπαιδευμένες. Δυο από αυτές φιλοξενούνται δωρεάν σε σπίτι (διαμέρισμα 60 τμ σε πολυκατοικία) μαζί με τα ιδιόκτητα σκυλάκια και γατάκια και η μια σκυλίτσα η Φλώρα είναι σε νόμιμο με αριθμό άδεια λειτουργίας, επαγγελματικό, ζωοφιλικό pet hotel στην Κερατέα. Πραγματικά, υπάρχει μεγάλη θέληση και γίνεται προσπάθεια να βρουν κι αυτές οι 3 σκυλίτσες καλά σπιτάκια υιοθεσίας, τις δικές τους οικογένειες κι έτσι όλα τα σκυλάκια να έχουν υιοθετηθεί και να έρθει η ξεκούραση κι ο χρόνος για ασχολία με τα ιδιόκτητα κατοικίδια .
Ολιγομελής εθελοντική ζωοφιλική ομάδα στην Αττική: Ημιαδεσποτάκια Αττική
Facebook: Ημιαδεσποτάκια Αττική
Email: [email protected] hotmail. com
Tηλ: 6949972481

Τα Ημιαδεσποτάκια Αττική ενημερώνουν:
1) H υιοθεσία είναι μια πράξη πολυετής ευθύνης. Πριν μπει κάποιος στη διαδικασίας υιοθεσίας κοινωνικού κατοικίδιου ζώου συντροφιάς (σκύλος, γάτα) πρέπει να το έχει σκεφτεί πολύ καλά, σοβαρά κι υπεύθυνα. Καθημερινά εγκαταλείπονται παράνομα κι ασυνείδητα πολλά κατοικίδια ζωάκια συντροφιάς (σκυλάκια και γατάκια).
2) Οι περισσότεροι εθελοντές ζωόφιλοι που δίνουν ένα κατοικίδιο για υιοθεσία είναι εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους: ιδιωτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί σε οποιαδήποτε εκπαιδευτική βαθμίδα, εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, σε μαγαζιά, καταστήματα, συγγραφείς, φοιτητές-τριες, ακόμη κι άνεργοι ή συνταξιούχοι. Απλοί άνθρωποι-πολίτες που λόγω της παραπάνω ευαισθησίας, αλληλεγγύης, φιλότιμου κι ευσυνειδησίας που έχουν προς τα κοινωνικά κατοικίδια ζωάκια συντροφιάς ασχολούνται με τη ζωοφιλία εθελοντικά και το κατοικίδιο το δίνουν επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα (χώρου, χρόνου, οικονομικά ) να το υιοθετήσουν, είτε για να έχουν τη δυνατότητα με αυτή την υιοθεσία να περιθάλψουν ένα άλλο αδέσποτο ή κακοποιημένο δεσποζόμενο κατοικίδιο που θα έχει ανάγκη.

3) Στείρωση: Η στείρωση είναι καλή! Τα σκυλιά της αστυνομίας και της πυροσβεστικής είναι στειρωμένα! Η στείρωση προστατεύει το αρσενικό από προστάτη και καρκίνο. Το θηλυκό από πυομήτρα, καρκίνο, ψευδοκύηση. Επιπλέον, βάσει του νόμου 4039/2012 απαγορεύεται η αναπαραγωγή (το ζευγάρωμα ζώων) αν δεν έχουν άδεια ερασιτέχνη εκτροφέα κι οι παραβάτες έχουν κυρωσεις, ποινικά και διοικητικά πρόστιμα.

4) Ηλεκτρονική Σήμανση-Ταυτότητα: Η ηλεκτρονική Σήμανση-Ταυτότητα στα κατοικίδια είναι υποχρεωτική από τον νόμο 4039/2012 και ένας δυνατός τρόπος να βρείτε το κατοικιδιό σας, άμα το χάσετε και ο μόνος τρόπος να αποδείξετε ότι είναι υπό την ευθύνη σας, άμα χαθεί.

5) Δήμος και αδέσποτα: Οι περισσότεροι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, από το 2014, έχουν ενεργό 8-10 ή και 12 μήνες το χρόνο πρόγραμμα για τα αδέσποτα. Επίσης πολλοί δήμοι έχουν παραχωρήσει στις δημοτικές ζωοφιλικές ενώσεις (ΜΚΟ με αριθμό άδεια λειτουργίας / πρωτοδικείου) δημόσια γη, ώστε να φιλοξενούνται σε καταφύγιο τα αδέσποτα της περιοχής μέχρι να υιοθετηθούν. Ο Δήμος καλύπτει τα έξοδα των αδέσποτων του στα βασικά ιατρικά ( εμβόλιο, αιματολογικές εξετάσεις,στείρωση,τοποθέτηση ηλ.ταυτότητας), όπως ορίζει ο Νόμος 4039/2012. Δεν καλύπτει όμως πάντα, αλλά κάποιες φορές, έξοδα όπως σίτιση/ τροφή, εκπαίδευση, διαμονή σε νόμιμο, με αριθμό άδεια λειτουργίας ενδιαίτημα/pet hotel.

6) Τα κατοικίδια κοινωνικά ζώα συντροφιάς έχουν κοινωνικοποιηθεί από την εποχή του χαλκού, αρχαία Αίγυπτο ( η γάτα ιερό ζώο ) 2000 πΧ .
'Αλμπουμ με τις αγγελίες από τα διαθέσιμα σκυλάκια προς υιοθεσία
https://www.facebook.com/media/set/

Ράτσα: Άλλη Ράτσα
Ηλικία: 4 ετών
Φύλο: Θηλυκό
Αρ. Microchip: 98132121212121212
Περιοχή: Αττική

Καταχώρηση: 25 / 10 / 2021

Χαρίζεται
Μοιραστείτε:

Στοιχεία Κατόχου

Χρησιμοποιήστε μόνο το παρακάτω τηλέφωνο για να επικοινωνήσετε με τον κάτοχο. Μην χρησιμοποιήσετε τυχόν τηλέφωνο ή email που έχει δηλωθεί σε άλλο σημείο.

Όνομα: Ημιαδεσποτάκια Αττική
Τηλέφωνο: 6949972481

Άλλες αγγελίες του χρήστη (117)

Παρακαλούμε μην δίνετε ποτέ προκαταβολή ή μεταφορικά ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος εξαπάτησης.

Παρακαλούμε πριν επικοινωνήσετε με τον πωλητή διαβάστε τους όρους χρήσης.