Όλα τα άρθρα

Εκπαίδευση σκύλων – πως θα ανταποκρίνεται στο κάλεσμά σας

Είναι πολύ σημαντικό ο σκύλος σας να ανταποκρίνεται στο κάλεσμά σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει από την αρχή να ξεκαθαρίσετε αν πρόκειται να τον στείλετε σε εκπαιδευτές σκύλων ή αν θα κάνετε εσείς οι ίδιοι την εκπαίδευσή του.

Για να γίνει αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε χρόνο και όρεξη!

 Ποιο πρέπει να είναι το plan σας για την τέλεια ανταπόκρισή του σύμφωνα με τους ειδικούς της Marathon Land;

  1. Φωνάξτε τον σκύλο σας με το όνομά του καθαρά. Το πιθανότερο είναι να αποτύχετε τις πρώτες φορές, παρόλα αυτά η επανάληψη θα δείξει στον τετράποδο φίλο σας ότι αυτό κάτι σημαίνει σε σχέση με αυτόν. Με τον καιρό θα το συνδέσει με το όνομά του και θα ανταποκρίνεται. Φροντίστε μέσα στο όνομά του να έχει το γράμμα ρ. Λέγεται ότι ακούγεται περισσότερο στα σκυλίσια αυτιά, απ’ ότι τα άλλα γράμματα.

  2. Όσον αφορά το φαγητό του, είναι πολύ βασικό να μάθει να τρώει την ώρα που θα του λέτε εσείς και όσο θέλει. Φωνάξτε τον για φαγητό και καθώς θα έρχεται προς εσάς τραβήξτε το πιάτο με την τροφή του προς το μέρος σας. Επαναλάβετε για λίγες φορές μέχρι να κατανοήσει πλήρως ότι θα τρώει μόνο όταν του δίνετε εσείς εντολή. Για να μάθει να κάθεται, όταν έρχεται η ώρα να φάει, καλό είναι να τοποθετείτε το πιάτο πάνω από το κεφάλι του, ώστε να τον παροτρύνετε να κάθεται.

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η σωστή εκπαίδευση σκύλων δεν βασίζεται ποτέ στην βία αλλά σε μεθόδους που βασίζονται στην υπομονή και στους επαίνους. Για παράδειγμα: Αν ο σκύλος σας έρχεται προς εσάς με το παιχνίδι του για να σας το δώσει και να αρχίσει το παιχνίδι, όταν το αφήσει δώστε του ένα μπισκότο. Έτσι, θα κάνει την ευχάριστη σύνδεση και κάθε φορά θα αφήνει το παιχνίδι του και χωρίς την λιχουδιά.

Αν θέλετε μία πιο εξειδικευμένη και γρήγορη εκπαίδευση, τότε δείτε περισσότερα, στην ιστοσελίδα marathon-land.gr


 


Ποια είναι η σωστή διατρoφή για την αγαπημένη σας ψιψίνα;

Κρατήστε τη γάτα σας ευτυχισμένη όσο λείπετε από το σπίτι

Μία πραγματική και ξεχωριστή εκπαίδευση για τον πιστό σας φίλο

Εκπαίδευση σκύλων – πως θα ανταποκρίνεται στο κάλεσμά σας

Πως να κάνουμε μπάνιο το σκυλάκι μας

Αλλεργίες στους σκύλους

Νόμος 4039/2012, 2 Φεβρουαρίου 2012

Όροι Χρήσης