Όλα τα άρθρα

Μία πραγματική και ξεχωριστή εκπαίδευση για τον πιστό σας φίλο

εκπαίδευση σκύλου

Επιτέλους ένας μαλλιαρός κούκλος είναι επισήμως μέλος της οικογένειάς σας! Για την ειρηνική σας συνύπαρξη και την καλύτερη σχέση σας λοιπόν πρέπει ήδη από την πρώτη μέρα να αρχίσετε την εκπαίδευση του στην βασική υπακοή. Αν αποφασίσετε να μην αναθέσετε την δουλειά αυτή σε ειδικευμένο εκπαιδευτή σκύλων, δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε για να προσφέρετε στον σκύλο σας την πιο ποιοτική εκπαίδευση:

  • Νιώστε τον

Με τον καιρό, θα αρχίσετε να αποκωδικοποιείτε τις συμπεριφορές του. Θα είστε σε θέση να γνωρίζετε από την στάση του σώματός του, ότι είναι χαρούμενος, είναι ανήσυχος, κάτι ζητάει, πεινάει κ.τ.λ. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι να τον παρακολουθείτε τον πρώτο καιρό για να «κόβετε αντιδράσεις».

  • Να είστε δίκαιοι

Τον πρώτο καιρό σίγουρα θα έχετε να αντιμετωπίσετε τα πιο ευτράπελα γεγονότα. Μην παραβλέπετε την υπακοή του έστω και αν είναι μικρή και τον επιπλήττετε συνεχώς γιατί τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα επιθυμητά. Δείξτε γενναιοδωρία με την αγάπη σας λοιπόν!

  • Δώστε του αυτό που πραγματικά του αρέσει

Όπως όλα τα έμψυχα όντα σε αυτήν την γη έχουν τις ιδιαιτερότητές τους, έτσι και ο σκύλος σας έχει τα δικά του γνωρίσματα. Μπορεί να προτιμάει τις μαλακές αντί για τις σκληρές τροφές, να κάνει σαν τρελός για τα κόκαλα αλλά να μην είναι τόσο λιχούδης για τα γλυκά, να θέλει να ακονίζει τα δόντια του σε λαστιχένιες επιφάνειες κ.α.

  • Ξεκαθαρίστε του τι θέλετε να κάνει

Οι αερολογίες «ναι» και «όχι» μπορεί να μην είναι οι κατάλληλες εντολές για τον σκύλο σας και να τον μπερδεύουν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε πιο ξεκάθαροι στις εντολές σας.

Παράδειγμα: Αν έρχεται ένας καλεσμένος και το τετράποδο ζιζάνιό σας, πηδάει από την χαρά του και του πείτε «όχι», πιθανόν αντί να σταματήσει να συνεχίσει να πηδάει περισσότερο ή να στρέψει την φορά του αλλού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιδανική εκπαίδευση του σκύλου σας,
κάντε κλικ εδώ


Ποια είναι η σωστή διατρoφή για την αγαπημένη σας ψιψίνα;

Κρατήστε τη γάτα σας ευτυχισμένη όσο λείπετε από το σπίτι

Μία πραγματική και ξεχωριστή εκπαίδευση για τον πιστό σας φίλο

Εκπαίδευση σκύλων – πως θα ανταποκρίνεται στο κάλεσμά σας

Πως να κάνουμε μπάνιο το σκυλάκι μας

Αλλεργίες στους σκύλους

Νόμος 4039/2012, 2 Φεβρουαρίου 2012

Όροι Χρήσης