Όλα τα άρθρα

Κρατήστε τη γάτα σας ευτυχισμένη όσο λείπετε από το σπίτι

γάτα
Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο και να νομίζετε ότι οι γάτες δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία όταν οι ιδιοκτήτες τους έρχονται και φεύγουν από το σπίτι, όμως στην πραγματικότητα πολλές από τις γάτες εμφανίζουν άγχος αποχωρισμού, ειδικότερα αν έχουν αναπτύξει έναν ιδιαίτερα ισχυρό δεσμό με τους ιδιοκτήτες τους.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή για σημάδια που δείχνουν ότι η γάτα σας εμφανίζει κρίσεις άγχους κατά την απουσία σας και λάβετε τα κατάλληλα μέτρα, για να την κρατήσετε ήρεμη και ευτυχισμένη, ακόμα κι όταν δεν είστε εκεί να την χαϊδέψετε.

Μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια του άγχους αποχωρισμού
Η αντίδραση της κάθε γάτας στο άγχος αποχωρισμού είναι εντελώς διαφορετική και εξαρτάται από τον χαρακτήρα της. Μπορεί να κυμαίνεται από παρατεταμένο νευρικό νιαούρισμα μέσα στο σπίτι όταν λείπετε, ή ακόμα και ούρηση της μπροστινής πόρτας ή και των προσωπικών σας αντικειμένων. Γενικά, ψάξτε για οποιαδήποτε αντίδραση αποκλίνει από τη φυσιολογική τους συμπεριφορά όταν λείπετε.

Βεβαιωθείτε ότι οι ανάγκες της γάτας σας ικανοποιούνται οσο λείπετε
Οι γάτες είναι πιο ευαίσθητες από τα άλλα ζώα στις αλλαγές της ρουτίνας τους και ειδικότερα στο θέμα του φαγητού. Φροντίστε λοιπόν να είστε πολύ συνεπείς με το τάισμα της γάτας σας, τόσο σε χρονικό όσο και σε τοπικό πλαίσιο. Προτιμήστε να μην της αλλάζετε θέση το πιατάκι και να της βάζετε φαγητό πολύ συγκεκριμένη ώρα. Παράλληλα, μία αυτόματη ταίστρα νερού με μπουκάλι λίτρου, θα κρατάει το πιατάκι με το νερό της γεμάτο όλη μέρα. Επιπλέον φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά την άμμο της, παρά το φορτωμένο σας πρόγραμμα. Η όσφρηση της γάτας είναι 14 φορές πιο ισχυρή από του ανθρώπου, οπότε, αν ενοχλεί εσάς η μυρωδιά, φανταστείτε πόσο ενοχλεί τη γάτα σας.

Δώστε της ευκαιρίες για εκτόνωση όσο λείπετε
Βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας έχει άφθονα ψυχαγωγικά πράγματα να ασχοληθει και να της αποσπάσουν την προσοχή όσο δεν είστε εσείς στο σπίτι. Η συναισθηματική ισορροπία της γάτας σας όταν λείπετε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο βαριέται. Φροντίστε λοιπόν φεύγοντας να της αφήσετε αρκετά και διασκεδαστικά παιχνίδια να ασχοληθεί και οπωσδήποτε ένα ανθεκτικό στύλο για να ακονίζει τα νύχια της, ώστε να μην ξεσπάει σε καναπέδες και πολυθρόνες κατά την απουσία σας.

Για όλα όσα χρειάζεται η γάτα σας, αλλά και όποιο άλλο κατοικίδιο έχετε στο σπίτι, σε μεγάλη ποικιλία από τροφές και αξεσουάρ, επισκεφθείτε το pet shop Pets & Friends


Ποια είναι η σωστή διατρoφή για την αγαπημένη σας ψιψίνα;

Κρατήστε τη γάτα σας ευτυχισμένη όσο λείπετε από το σπίτι

Μία πραγματική και ξεχωριστή εκπαίδευση για τον πιστό σας φίλο

Εκπαίδευση σκύλων – πως θα ανταποκρίνεται στο κάλεσμά σας

Πως να κάνουμε μπάνιο το σκυλάκι μας

Αλλεργίες στους σκύλους

Νόμος 4039/2012, 2 Φεβρουαρίου 2012

Όροι Χρήσης