Νόμος 4830/2021 Έχετε σκύλο ή γάτα;  Γνωρίζετε τις υποχρεώσεις σας;  Μάθετε για τα πρόστιμα.

Περιγραφή

Νόμος 4830/2021
Έχετε σκύλο ή γάτα;  Γνωρίζετε τις υποχρεώσεις σας; 
Μάθετε για τα πρόστιμα.

Ο βασικός νόμος που ρυθμίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις γύρω από τα ζώα συντροφιάς είναι ο νόμος 4830/2021. 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ:
Υποχρεωτική  καταχωρημένη σήμανση- εγγρεγραμμένη με στοιχεία ηλεκτρονική ταυτότητα για όλα τα κοινωνικά, κατοικίδια συντροφιάς σκύλο και γάτας, πριν υιοθετηθούν κι αφού υιοθετηθούν. 
Μη τήρηση  αυτού φέρει διοικητικό πρόστιμο 300€.

ΣΤΕΙΡΩΣΗ:
Υποχρεωτική στείρωση σε όλα τα κατοικίδια σε ηλικία άνω των 2 ετών ή απόστολή γενετικού υλικού.
Για τους ιδιοκτήτες που δεν προχωρήσουν σε μία από τις δύο ενέργειες (στείρωση ή αποστολή γενετικού υλικού) προβλέπεται διοικητικό  πρόστιμο 1.000


ΣΚΥΛΟΣ ΚΑΙ ΒΟΛΤΑ:
Για την αποφυγή ατυχημάτων, η βόλτα γίνεται με λουρί και ο σκύλος πρέπει να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν.
Μη τήρηση αυτού φέρει διοικητικό πρόστιμο 300€.


Λίγο αναλυτικά:
1. Ο ιδιοκτήτης ζώου συντροφιάς υποχρεούται:
(α) Να στειρώσει το δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς του, εφόσον είναι σκύλος ή γάτα, εντός έξι (6) μηνών από την απόκτησή του, εφόσον το ζώο είναι άνω του ενός (1) έτους. Σε περίπτωση απόκτησης ζώου κάτω του ενός (1) έτους, η στείρωση λαμβάνει χώρα μέσα στους έξι (6) πρώτους μήνες από τη συμπλήρωση του πρώτου (1ου) έτους. H προθεσμία των προηγούμενων εδαφίων μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με τη φυλή του ζώου και άλλα ειδικά χαρακτηριστικά του, μετά από εμπεριστατωμένη γνωμάτευση κτηνιάτρου. Η στείρωση δεν είναι υποχρεωτική για ζώα για τα οποία έχει αποσταλεί δείγμα γενετικού υλικού τους (DNA) στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς του άρθρου 13. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ζώου δεν στειρώσει το ζώο συντροφιάς του ή δεν αποστείλει δείγμα γενετικού υλικού (DNA) στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς, επιβάλλεται το πρόστιμο του άρθρου 35 και χορηγείται στον ιδιοκτήτη τρίμηνη προθεσμία για να προβεί στη στείρωση ή την αποστολή δείγματος γενετικού υλικού του ζώου. Σε περίπτωση που και αυτή η προθεσμία παρέλθει άπρακτη, επιβάλλεται εκ νέου το πρόστιμο. Κατ’ εξαίρεση, η στείρωση δεν είναι υποχρεωτική για τους σκύλους εργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής και των διωκτικών αρχών της Α.Α.Δ.Ε..

(β) Να σημάνει και να καταγράψει το ζώο του στο ΕΜΖΣ, εφόσον αυτό είναι σκύλος ή γάτα, πριν το ζώο εγκαταλείψει τον τόπο γέννησής του και οπωσδήποτε εντός προθεσμίας δύο (2) μηνών από τη γέννηση αυτού και σε κάθε άλλη περίπτωση απόκτησης, εντός της προθεσμίας της παρ. 12 του άρθρου 4.

Περισσότερα:
https://www.oraiokastro24.gr/%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BF-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%B5%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9/

Ράτσα: Άλλη Ράτσα
Ηλικία: 2 ετών
Φύλο: Θηλυκό
Αρ. Microchip: 9811000132112121
Περιοχή: Αττική

Καταχώρηση: 26 / 4 / 2024

Χαρίζεται
Μοιραστείτε:

Στοιχεία Κατόχου

Χρησιμοποιήστε μόνο το παρακάτω τηλέφωνο για να επικοινωνήσετε με τον κάτοχο. Μην χρησιμοποιήσετε τυχόν τηλέφωνο ή email που έχει δηλωθεί σε άλλο σημείο.

Όνομα: Imiadespotakia Attiki
Τηλέφωνο: 6949972481

Άλλες αγγελίες του χρήστη (72)

Παρακαλούμε μην δίνετε ποτέ προκαταβολή ή μεταφορικά ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος εξαπάτησης.

Παρακαλούμε πριν επικοινωνήσετε με τον πωλητή διαβάστε τους όρους χρήσης.