Ζωοφιλική Ένωση Μεγάρων

Η ΖΕΜ είναι ένα νέο σωματείο που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2019 .Αποτελείται από 20 μέλη που ευχόμαστε με την πάροδο του χρόνου να αυξηθούμε και να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας.

Ο κάθε εθελοντής που απαρτίζει την ομάδα μας προσφέρει καθημερινά έργο και μάχεται σε αντίξοες συνθήκες. Μετά από πολλά χρόνια εθελοντισμού αποφασίσαμε να ιδρύσουμε το σωματείο καθώς δεν είχαμε την Νομική υπόσταση . Παντού πηγαίναμε ως εθελοντές αλλά χάναμε πολλά πράγματα από τον εθελοντισμό καθώς δεν είχαμε καταστατικό . 
Ο Δήμος Μεγάρων είναι ένας τεράστιος Δήμος, δεύτερος μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος στην
Ελλάδα, και αυτή την στιγμή καταμετρούνται πάνω από 3000 αδέσποτα. Οι εγκαταλείψεις ,οι κακοποιήσεις ,η ασιτία , ο πόνος , ο θάνατος είναι η καθημερινότητα μας. 
Αυτό που μας κάνει υπερήφανους και που είναι ένεση ενέργειας για εμάς είναι η αγάπη του κόσμου και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μας. Χάρη σε εσάς έχουμε σώσει αμέτρητες ψυχούλες που πέθαιναν αβοήθητες.
Πολλές φορές γονατίσαμε ,αλλά η αγάπη σας ήταν αυτή που μας έκανε πάλι δυνατούς ..
Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε την ΖΕΜ αποτελούμενη από παιδιά που σκοπός μας είναι να βοηθάμε και να υπερασπιζόμαστε αυτά τα πλάσματα ..

Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατέψουμε τις τετράποδες ψυχές που καθημερινά βιώνουν την αγωνία της επιβίωσης και την κακομεταχείριση από τον άνθρωπο..
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής ώστε να καταννοήσετε κάποια πράγματα :

Είμαστε ακόμα εθελοντές.Δεν είμαστε κάτι διαφορετικό επειδή ιδρύσαμε το σωματείο . Δεν παίρνουμε επιδοτήσεις και ούτε πληρωνόμαστε από κάπου. Αντίθετα τα χρήματα τα βάζουμε όλα από την τσέπη μας και με την βοήθεια του κόσμου . 

ΔΕΝ έχουμε ούτε καταφύγιο, ούτε Κυνοκομείο. Αυτό σημαίνει πως φιλοξενούμε ζωάκια στα σπίτια μας . Θα σας παρακαλούσαμε για αυτό να καταλάβετε τον κόπο ,τον αγώνα μας και να μην θεωρήσετε ότι επειδή έχουμε σωματείο μπορούμε να τα καλύψουμε. Παραμένουμε εθελοντές που πληρώνουμε από την τσέπη μας και χρειαζόμαστε την στήριξη και την κατανόηση σας.

Να είστε ευγενικοί κατά την επικοινωνία μας. Είμαστε άνθρωποι που θυσιάζουμε πράγματα από την ζωή μας για αυτά τα πλάσματα. Μιλήστε μαζί μας ευγενικά και σεβαστείτε το έργο μας. Η εθελοντική εργασία γίνεται με την καρδιά και δεν είμαστε υπάλληλοι κανενός.

Αν κάποια στιγμή σας πούμε ότι δεν έχουμε χώρο ή αν είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε εσείς μην πείτε πως δεν είναι υποχρέωση σας και είναι δική μας. Δεν είναι ούτε δική μας υποχρέωση. Είναι όλων μας .Πρέπει να καταλάβετε πως αυτά τα πλάσματα είμαι μέρος του πολιτισμού και της κοινωνίας μας.

Δεν είμαστε ΚΑΔΟΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ .Όσο είμαστε εμείς υπευθυνοι για αυτά τα πλάσματα άλλο τόσο είστε και εσείς. Αποδεχτείτε το αδεσποτάκι της γειτονιάς σας και σκεφτείτε πως ήρθε εκεί γιατί έχει ανάγκη από λίγο τροφή ,λίγο νερό και λίγο χάδι . Είναι ο φύλακας Αγγελος της γειτονιάς σας..

Μην εθελοτυφλείτε..Ενημερώστε την αστυνομία για κακοποίηση. Μην φοβάστε. Οταν ο γείτονάς σας κακοποιεί ένα ζωάκι μπορεί να σημαίνει ότι  κινδυνεύετε και εσείς ή το παιδί σας.

Ο Εθελοντισμός είναι ευλογία... Ελάτε μαζί μας... Στηρίξτε το έργο των εθελοντών ....

Ας γίνουμε όλοι μαζί η φωνή τους,,,
Και μην ξεχνάτε...

Όσο πεινάτε εσείς άλλο τόσο πεινάνε και αυτά....
Η διαφορά είναι ότι αυτά τα πλάσματα πεθαίνουν μόνα τους,με πόνο,με βροχή με ζέστη...Μα πάνω απ όλα μόνα τους και φοβισμένα... Ας αλλάξει αυτό.....

Με εκτίμηση
Η ομάδα της ΖΕΜ

Οι αγγελίες του χρήστη (75)

Περιοχή: Γλυφάδα, Αττική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6942771729
Facebook: https://www.facebook.com/zem.megara/